Băncile din zona euro rezistă actualelor turbulențe de pe piețe

Băncile din zona euro rezistă actualelor turbulențe de pe piețe
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2023

Băncile din zona euro rezistă actualelor turbulențe de pe piețe și au un nivel robust al capitalului și al lichidităților, a afirmat Pablo Hernandez de Cos, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, încercând să mențină încrederea în sectorul financiar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De Cos, care este și guvernatorul Băncii Centrale a Spaniei, a declarat că este puțin probabil ca creditorii spanioli sau europeni să se confrunte cu pierderi din cauza portofoliilor lor de obligațiuni guvernamentale, așa cum s-a întâmplat la Silicon Valley Bank, ținând cont de ratele lor ridicate de lichiditate, scrie Agerpres.

Victorie a Germaniei: Uniunea Europeană pregătește acceptarea e-fuels după 2035 CITEȘTE ȘI Victorie a Germaniei: Uniunea Europeană pregătește acceptarea e-fuels după 2035

"Sistemul bancar din zona euro, inclusiv, desigur, cel spaniol, se confruntă cu aceste tensiuni de pe piețe într-un moment în care are o rezistență ridicată și un nivel robust al capitalului și al lichidităților", susține De Cos, într-un interviu acordat publicației spaniole Expansion.

Repetând declarațiile președintelui BCE, Christine Lagarde, De Cos a dat asigurări că sistemul bancar din zona euro este rezistent.

"Acesta este rezultatul reformei de reglementare convenite în ultimul deceniu la nivel internațional, iar în cazul Europei reforma a fost aplicată tuturor băncilor, indiferent de mărimea lor", a apreciat oficialul BCE.

Conform unui studiu al companiei de consultanță PwC, băncile spaniole dețineau la 30 iunie 2022 obligațiuni suverane de 500 miliarde de euro, cu 8% mai mult decât la finalul lui 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
bce